Mporas

Εταιρικό Προφίλ

LEADER PHOTO

Λίγα λόγια για εμάς…

Πως το ξεχασμένο βουβάλι άλλαξε την ιστορία του τόπου μας… και την δική μας…

Η επιχείρηση Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε ιδρύθηκε από τα αδέρφια Δημήτρη και Ζέλιο Μπόρα, είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τόσο του βουβαλίσιου όσο και άλλων κρεάτων στη Λιβαδιά Σερρών.
Οικογένεια κτηνοτρόφων από γενιά σε γενιά, η εμπορία ντόπιου χοιρινού κρέατος της ιδιόκτητης χοιροτροφικής μονάδας ξεκίνησε από ένα κρεοπωλείο μόλις 35 τ.μ στην Λιβαδιά Σερρών το 1987. Η εδραίωση στην τοπική αγορά οδήγησε στην επέκταση της κτηνοτροφικής μονάδας και στην καθετοποίηση της παραγωγής.

PHOTO 1

Αρκετά χρόνια αργότερα, το κρεοπωλείο του Μπόρα «μετακόμισε» σε μεγαλύτερο χώρο , στην ίδια όμως περιοχή. Δέκα χρόνια σχεδόν μετά τη ίδρυσή της, η εταιρεία αποκτά ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας. Το 2001 έμελλε να είναι καθοριστικό για την επιχείρηση, καθώς τότε «έσκασε» σαν βόμβα το σκάνδαλο με τις διοξίνες.
Τα διατροφικά σκάνδαλά των εισαγόμενων κρεάτων και των τρελών αγελάδων διαφοροποιούν τις συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών, καθιστώντας την ασφάλεια, την ποιότητα και την προέλευση πρώτα κριτήρια αγοράς κρέατος.

DSC_9816

Έτσι εμφανίζεται ένα νέο προϊόν, το Βουβαλίσιο κρέας. Στην αρχή αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, αλλά όταν πλασάρεται ως καβουρμάς παρασκευασμένος στο εργαστήρι «Μπόρας» , με ειδική συνταγή, γίνεται ανάρπαστο, με τη φήμη του να ταξιδεύει, χάρη στην Agrotica 2004 και άλλες εκθέσεις γαστρονομίας, σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα το εργαστήριο έχει εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας, κοπής, ανάμειξης, συντήρησης του κρέατος για να παρασκευαστούν τα εξαιρετικά εδέσματα από βουβαλίσιο κρέας ενώ τα προϊόντα Μπόρας έχουν γίνει πανελληνίως γνωστά και έχουν αναδείξει την περιοχή της Κερκίνης ως γαστρονομικό προορισμό.

01

με το βλέμα στο μέλλον…
Τα βασικά σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω της οικονομικής και τεχνοκρατικής στήριξης νέων βουβαλοτρόφων με μακροχρόνιες συνάψεις συμβολαίων αποκλειστικής συνεργασίας καθώς και η επέκταση της υπάρχουσας χοιροτροφικής μονάδας. Η εταιρία μας βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και δανειζόμενη διατροφικές συνήθειες παλαιότερων εποχών, δημιουργεί με τη σειρά της μια νέα παράδοση καθιερώνοντας στην ελληνική αγορά τα προϊόντα από Βουβαλίσιο κρέας.

02

οικογενειακή υπόθεση…
Η εταιρεία είναι μια αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση και ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι είναι τα αδέρφια Δημήτρης και Ζέλιος Μπόρας. Η αγάπη μας για τον τόπο μας αλλά και η ιδιαιτερότητα της επιλογής του Βουβαλίσιου κρέατος έκανε συνειδητή την επιλογή μας να επενδύσουμε στο μικρό χωριό της Λιβαδιάς Σερρών που συνορεύει με την Λίμνη Κερκίνης και βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις φάρμες των Βουβαλιών.

03

ανάπτυξη με διακρίσεις…
Τόσο η ίδρυση της εταιρείας (1987), η επέκταση της (1998) καθώς και η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων (2009) είναι βασικά στάδια ανάπτυξης της εταιρείας. Η κατοχύρωση του καβουρμά από βουβαλίσιο κρέας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2008, οι εκπληκτικές κριτικές διάσημων σεφ & κριτικών, οι πιστοποιήσεις ISO,HACCP, το σύστημα ιχνηλασιμότητας προϊόντων και πολλές χρυσές διακρίσεις για όλα τα προϊόντα μας. συνοψίζουν τα καίρια και κύρια στάδια ανάπτυξης της εταιρείας.
boras_white_logo

Σεβασμός στον άνθρωπο και στη φύση…

Ενεργώντας με αυτή τη φιλοσοφία η εταιρεία Μπόρας εξελίχθηκε με βάση την αυστηρή εφαρμογή όλων των αρχών πιστοποίησης ποιότητας και ασφάλειας. Εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 και Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας.
e_shop